View Single Post
Staro 20-11-2008, 11:17 AM   #2 (permalink)
danja
Junior Member

Registrovan: Mar 2008
Send a message via MSN to danja
Uobičajeno Poslovanje agencija

Quote:
Originally Posted by DunjaNS
Recite mi zasto se u vecini agencija negde naplacuje rezervacija aranzmana a negde ne, a i tamo gde je naplate naplacuju je razlicito (od 300 din pa navise). Sta zapravo predstavlja ta rezervacija aranzmana koju nam naknadno agencije uracunavaju? Zar onih 30% od ukupne cene arazmana koju uplacujemo prilikom prijave putovanja ne znaci i istovremeno rezervaciju? Volela bih ako mi to mozete malo pojasniti. Hvala puno
Svaka agencija ima svoj princip poslovanja, na primer vecina beogradskih agencija naplacuje 1.000,00 print rezervacije avio karte kada Vam je potrebna za ambasadu dok novosadske agencije to ne rade. Tako isto i sa troškovima rezervacije je slucaj. Kada je agencija samo posrednik onda u slucaju otkaza aranzmana kada se zadrzava odredjeni procenat taj procenat zadrzaca agencija organizator a posrednicima onda ostaje taj deo kako bi nadoknadili bar neke troskove. Trebalo bi mozda vise prostora da se sve to objasni ali svako poslovanje ima svoje specificnosti tako da stranke mozda nisu upucene u sve troskove oko rezervacije aranzmana. U agencijama za registraciju automobila Vam naplacuju uslugu popunjavanja formulara pa se niko ne buni ne vidim razlog da se samo turisticke agencije konstantno optuzuju za nesto. Naravno da neke stranke imaju i losa iskustva sa agencijama i ja se nadam da ce se uskoro situacija rascistiti. Nadam se da sam Vam bar malo pomogla mada je prilicno tesko ukratko objasniti poslovanje jedne privredne grane.
Pozdrav