View Single Post
Staro 01-12-2008, 12:30 PM   #3 (permalink)
ssanja
Junior Member

Registrovan: Nov 2008
Uobičajeno ???: Poslovanje agencija

Bila bih Vam jako zahvalna ako biste mi mogli pojasniti sledece: Jako mi je interesantna pojava kod vecine turistickih agencija a to je da se grupne vize dobijaju ili ne, bas u poslednjem trenutku pred putovanje, a to se obicno desi dan ili dva pred polazak, tj. putnici tek tada saznaju da li im je viza odobrena ili nije. To zapravo znaci da onaj ko vizu nije dobio (a celokupan aranzman je morao uplatiti min 15 dana pred polazak) prema opstim uslovima putovanja pravo na povracaj novca nema. I njemu tada preostaju dve varijante, prva da odustane od putovanja i da mu tako propadnu sve pare koje je uplatio ili druga varijanta da na sve moguce nacine trazi nekoga ko bi mogao da iskoristi njegov aranzman i na taj nacin da izvuce svoj novac. Prosle sezone na forumima se moglo naci bezbroj takvih ponuda, gde su ljudi cak i poklanjali po nekoliko stotina evra samo da nadju nekoga ko bi preuzeo njihov aranzman.

Mene zato zanima, zasto se za vize tek saznaje pred sam polazak na putovanje, zar nije moguce da se to nekako regulise drugacije, i da na taj nacin gradjani ne budu na velikom gubitku? Hvala najlepse.
ssanja je odsutan trenutno   Reply With Quote