Quote:
|
Originally Posted by jana
I ja idem na Zakintos ove godine,vidim da je ovo stara tema ali me je samo zanimalo ako neko može da mi kaže kakve su cene vanpansionske usluge na Zakintosu (hrana ,pi?e,kafa,restorani,prodavnice...)
|
Ono sto ti mogu reci jeste da je Zakintos skuplji od, na primer severne Grcke. Englezi su tamo najbrojniji i cene su uglavnom prilagodjene njihovoj plateznoj moci, ali i pored toga nije nista strasno. Primera radi, sokovi u restoranima krecu se od 2-3.5 eur, pivo 2.5eur, voda u prodavnicima je 1.5 eur/1.5l, hleb 0.70 eur, voce je jaaako skupo, mi smo na primer kupovali vocnu salatu za 1.5 eur, i tu imas svega po malo..probaj obavezno. Sladoled Delta - najjeftiniji je bio 2 eur. Sto se restorana tice, rucak/vecera za dvoje uglavnom staje oko 20 eur, i to samo ono osnovno: glavno jelo i pice. Ocekuj nasrtljive konobare, koji cete bukvalno uvlaciti u restoran ukoliko samo malo zastanes pored menija...ali su jako ljubazni i prijatni. Mene je Zakintos ostaovio bez daha ( i praznog novcanika, xexe) verujem da ce i tebe ocarati