Putovanje na Dlanu Forum  
Go Back   Putovanje na Dlanu Forum > Turističke destinacije > Azija

Reply

LinkBack Opcije Teme Način Prikaza
Staro 06-09-2008, 12:33 PM   #1 (permalink)
Junior Member

Registrovan: Sep 2008
Uobičajeno Tajland

Pronasla sam jedan jako fin aranzman za Novu godinu na Tajlandu. 32 dana za 1300 eur plus jos neke aerodromske takse u iznosu od 200 eur, znaci sve skupa oko 1500 eur. Zaista jako povoljno, sobzirom na koliko se dana ide, pa mi je zato to sve nekako"sumnjivo". Da li je neko vec isao na Tajland pa da zna kako se krecu cene takvih aranzmana?Inace Manga Trip je organizator putovanja.
DunjaNS je odsutan trenutno   Reply With Quote
Staro 11-09-2008, 12:50 PM   #2 (permalink)
Junior Member

Registrovan: Jul 2008
Uobičajeno Odg: Tajland

Ako uzmes u obzir da je samo avionska karta do Tajlanda oko 800 eur, onda ostatak od 700eur za meseca dana jeste jako povoljno. Ali, to je Manga Trip, agencija koja svoje programe radi za ciljnu grupu poput studenata, skolaraca i ostale omladine, u smislu da nema organizovane ishrane (sem dorucka), najcesce se noci u hostelima (za one koji ne znaju postoji ogromna razlika izmedju hostela i hotela), i zbog toga su njihovi aranzmani toliko povoljni za razliku od ostalih agencija koje rade isto te destinacije. Meni je takav aranzman ok, bar za sada, ali ne mogu da zamislim na primer moju majku kako spava u hostelu i luduje na plazi do ranih jutrnjih sati
Minja je odsutan trenutno   Reply With Quote
Staro 16-09-2008, 03:15 PM   #3 (permalink)

Registrovan: Apr 2008

Nemoj da se zanosis da je to samo toliko para. Ispadne to na kraju mnogo, mnogo vise. Pa samo kada izracunas koliko ti para treba za ishranu za tih mesec dana, a da ne govorim o izletima. Maltene ceo njihov program putovanja se sastoji iz fakultativnih izleta. A ukoliko nemas para da odes na njih ostajes u nekom hostelu, u ko zna kakvom mestu. Ja sam za to, ako imas vec para da ides na neke daleke destinacije, putuj tamo onda kao covek, a ne zadnji dinar dati na put i los smestaj, a tamo ces jesti jogurt i kifle svaki dan, i stiskati novcanik preostalih mesec dana.
Mima je odsutan trenutno   Reply With Quote
Staro 17-09-2008, 11:06 AM   #4 (permalink)
Robert
Guest

Meni je bas takav aranzman mnogo bolji, daje ti mogucnost da dozivis Tajland na pravi nacin. Jedes njihove specijalitete, kupujes voce na pijaci, spavas sa drustvom u bungalovima na plazi, upoznajes mestane, to je pravi osecaj. A ne ono, putujem po svetu kao hocu da upoznam nove zemlje, njihovu kulturu, obicaje, tradiciju a spavam u hotelu sa 5 zvezdica, imam najveci moguci luksuz, jedem hranu kakvu jedem i kod kuce, kupam se u hotelskom bazenu... i to je onda extra? I onda po povratku krenu one price: Super sam se proveo, to je obecana zemlja, to je Raj na zemlji, hteo sam da ostanem tamo!!! Muka mi je od takvih ljudi stvarno. Sta si video? Kakav Raj? Pa naravno da je obecana zemlja, otisao si tamo na odmor pun para, imas krov nad glavom tezak 5 zvezdica, jedes i pijes do milje volje. A pitaj tamo negde nekog malog crncica da li je njemu obecana zemlja kada ceo dan rinta za jedan pisljivi dolar, nekad i manje. Ne, mi to ne vidimo. Mi samo gledamo onaj luksuz sto nam se servira, i kako je sve lepo, bajno, sjajno. I radije bih bio smesten u nekoj kolibi kod nekog ko mi mozda ni pristojan krevet ne bi imao pruziti, i njemu bih dao 50 evra dnevno za boravak. Neka takav neko zivi od turizma. Jer to je prava tradicija, obicaji, dozivljaji, to je Tajland, a ne Hilton, Sheraton i ostala "gospoda".
  Reply With Quote
Staro 23-09-2008, 02:11 PM   #5 (permalink)
Junior Member

Registrovan: Mar 2008

Roberte svaka cast!! Slazem se sa tobom u potpunosti. U filmu Plaza (koji je takodje sniman na Tajlandu), Leonardo di Kaprio izgovara jednu recenicu koja ovako nekako glasi: "Ljudi prelaze hiljade i hiljade milja, da bi pronasli hotelski komfor kakav imaju i kod kuce, kako bi lezali i gledali tv, kakva je svrha takvog putovanja?"

Dunja, sto se tice aranzmana koji si spomenula istina je da mnogo toga nije uracunato, ali meni zvuci mnogo zanimljivo i da imam finansijskih mogucnosti sigurno bih otisla.
kaja81 je odsutan trenutno   Reply With Quote
Staro 25-09-2008, 07:01 PM   #6 (permalink)
Junior Member

Registrovan: Jul 2008

Quote:
Originally Posted by Robert
Meni je bas takav aranzman mnogo bolji, daje ti mogucnost da dozivis Tajland na pravi nacin. Jedes njihove specijalitete, kupujes voce na pijaci, spavas sa drustvom u bungalovima na plazi, upoznajes mestane, to je pravi osecaj. A ne ono, putujem po svetu kao hocu da upoznam nove zemlje, njihovu kulturu, obicaje, tradiciju a spavam u hotelu sa 5 zvezdica, imam najveci moguci luksuz, jedem hranu kakvu jedem i kod kuce, kupam se u hotelskom bazenu... i to je onda extra? I onda po povratku krenu one price: Super sam se proveo, to je obecana zemlja, to je Raj na zemlji, hteo sam da ostanem tamo!!! Muka mi je od takvih ljudi stvarno. Sta si video? Kakav Raj? Pa naravno da je obecana zemlja, otisao si tamo na odmor pun para, imas krov nad glavom tezak 5 zvezdica, jedes i pijes do milje volje. A pitaj tamo negde nekog malog crncica da li je njemu obecana zemlja kada ceo dan rinta za jedan pisljivi dolar, nekad i manje. Ne, mi to ne vidimo. Mi samo gledamo onaj luksuz sto nam se servira, i kako je sve lepo, bajno, sjajno. I radije bih bio smesten u nekoj kolibi kod nekog ko mi mozda ni pristojan krevet ne bi imao pruziti, i njemu bih dao 50 evra dnevno za boravak. Neka takav neko zivi od turizma. Jer to je prava tradicija, obicaji, dozivljaji, to je Tajland, a ne Hilton, Sheraton i ostala "gospoda".

Roberte, ti se na celom ovom forumu kroz razne teme stalno nesto bunis, bojkotujes, isterujes neku pravdu. Sta ima lose u tome ako neko hoce da ide u hotel sa 5 zvezdica, da priusti sebi ponekad luksuz i da se maksimalno opusti i odmori? Zamisli nekog ko preko 300 dana u godini radi, i preostaje mu samo one dve-tri nedelje godisnjeg odmora. Zasto on ne bi lepo otisao u neki extra hotel i pruzio sebi luksuzan odmor, ako to sebi moze da priusti? On ide tamo na ODMOR, i nista drugo ga ne zanima. Drugo je to ako ti hoces da ides pa da istrazujes zemlje, upoznajes njihovu kulturu i ostalo. I na kraju, pusti ljude neka rade sa svojim parama sta hoce, sta imas ti da im pregovaras ili da im drzis neke lekcije.
Pozdrav.
Minja je odsutan trenutno   Reply With Quote
Staro 26-09-2008, 05:32 PM   #7 (permalink)
Robert
Guest

Uvazena gospodjice Minja, mesto na kome se nalazis zove se FORUM, i na takvom mestu ljudi razmenjuju svoja misljenja i iskustva. Ono sta ja ovde radim nije nista drugo nego iznosenje sopstvenog misljenja, a ona se mogu nekome svideti a nekome ne, kao na primer tebi, ali to ti nikako ne daje za pravo da me napadas, pogotovo kada ja u svim mojim postovima nikoga nisam imenom i prezimenom prozivao. To sto se ti pronalazis u nekim mojim negativnim komentarima na odredjenu temu, to je vec tvoj problem i ja sa tim nemam nista.

Moj komentar se odnosio na pomenuti aranzman za Tajland, i kako ja gledam na program putovanja i uslove smestaja koje je agencija navela u istom, i nista vise. Niti se ja ista bunim, niti isterujem neku pravdu.

Za DunjuNS: nacuo sam da je taj aranzman za Novu godinu na Tajlandu rasprodat, ali proveri informaciju.

Reply With Quote
Reply
Opcije Teme
Način Prikaza

Pravila Postanja