|
|
 |
|
03-04-2008, 11:37 AM
|
#1 (permalink)
|
|
Administrator
Registrovan: Feb 2008
|
Aranžmani - sta vam je najbitinije?
Prilikom odabira nekog turistickog aranžmana, na sta prvo obratite pažnju?
|
03-04-2008, 01:59 PM
|
#3 (permalink)
|
Registrovan: Mar 2008
|
Odg: Aranžmani - sta vam je najbitinije?
Kod mene isti slucaj... prvo gledam cenu...Zato sam bezbroj puta lose prolazio i sa agencijama, smestajem, prevozom itd..
|
|
|
03-04-2008, 06:21 PM
|
#4 (permalink)
|
|
Junior Member
|
Nekada cena i nije merilo. Agencije se uvek sluze tim trikovima da za cenu aranzmana stave onu najnizu mogucu, pa se ljudi zalepe za to i onda na kraju se pojavi gomila dodatnih troskova i doplata, i aranzman ispadne skoro duplo skuplji od onoga sto je navedeno.
Zato ja praktikujem da prvo pogledam sta cena aranzmana ukljucuje a sta ne, da li je PP ili nema uopste usluga ishrane, koliko je dana u pitanju i sl. i onda dalje kalkulisem
Ponekad cak i kad pogledamo aranzman, i ucini nam se da je dosta skuplji od ostalih, desi se da je agencija u tu cenu uracunala sve troskove, i neretko to bude mnogo povoljniji aranzman od onih u kojima je za cenu navedena ona najniza...
|
|
|
13-04-2008, 11:50 AM
|
#5 (permalink)
|
Registrovan: Apr 2008
|
Ja uglavnom kada sam zadovoljna nekom turistickom agencijom, sa njom putujem godinama, i tada mi aranzmani nisu neko merilo.Odaberem destinaciju na koju zelim da idem i to je to, a na njima je da odrade sve kako treba da bih i sledeci put prilikom putovanja odabrala upravo njih
|
|
|
20-04-2008, 10:45 AM
|
#6 (permalink)
|
|
Junior Member
|
Quote:
|
Originally Posted by Mima
Ja uglavnom kada sam zadovoljna nekom turistickom agencijom, sa njom putujem godinama, i tada mi aranzmani nisu neko merilo... Odaberem destinaciju na koju zelim da idem i to je to...a na njima je da odrade sve kako treba da bih i sledeci put prilikom putovanja odabrala upravo njih
|
U neku ruku se slazem sa tobom, ali ovo sto si navela je u slucaju ako imas para pa mozes da ides gde pozelis (nista licno) 
I najvece agencije poput Kontikija i Argusa su pocele da brljaju upravo iz tog razloga. Ljudi biraju njih jer su navikli sa njima da putuju jer su navodno najbolji. Ne kazem da nemaju kvalitetne programe, vodice i sl. ali imaju sve vise i vise propusta u radu bas zato sto ne moraju vise da se bore za klijente. I da se razumemo, najskuplji su..i tim paramo vise ne kupujemo samo putovanje vec i brend, a to itekako ima svoju cenu.
|
|
|
20-04-2008, 02:30 PM
|
#7 (permalink)
|
|
Dobro, to stoji da imaju sve vise i vise propusta, ali ja nisam rekla da ne gledam na cenu aranzmana, naravno da i to gledam, ali ako sam zadovoljna nekom agencijom sa kojom sam i ranije putovala, uvek cu pre uzeti njihov aranzman iako je mozda skuplji, nego neke druge agencije. Sustina njihovog poslovanja i jeste u tome da pridobiju sto vise stalnih putnika, a kada uspes u tome, a uspeces samo kvalitetnim radom, onda ti se moze kao i Kontikiju, Argusu, Jolliju i dr. da lupis po džepu. Uostalom, niko nikog ne tera da putuje sa njima, ako su dobri kao sto svi kazu da jesu, taj kvalitet se i dobro naplati. Tako je u svemu, pa sto ne bi bilo i u turizmu.
|
|
|
19-05-2008, 04:00 PM
|
#8 (permalink)
|
|
Ala se ovde razvila rasprava, svaka cast ;D
Slažem se sa svima Vama koji ste rekli da je cena ipak ono kljucno prilikom odabira nekog aranžmana. Ne kažem da tako i treba da bude, ali jednostavno takve su nam mogucnosti. Ja bih najvise voleo kada bih mogao da udjem u agenciju i kazem: Dobar dan, ja bih da putujem negde gde je trenutno toplo, plaze rajske, hoteli prelepi. Sta imate za mene?
|
|
|
29-07-2008, 01:51 PM
|
#9 (permalink)
|
|
Guest
|
Najbitnije mi je da je aranzman dobar, u smislu da je zanimljiv, kreativan (ako je u pitanju neka tura obilazaka ili sl) a ne kao sto je slucaj u 99% agencija kod nas. Svi rade iste programe, iste rute, iste lokacije. Postane mi dosadan program vec dok ga citam. Evo na primer. Doci ce jesen. I sve ce agencije izbaciti svoje ponude, i to: Prag i Bratislava, ili samo Prag, ili Prag, Bratislava i Budimpesta, i sve moguce kombinacije ova tri. Neizostavna je i ona kako ja to volim da nazovem ninja-tura od 12 dana po Italiji i Spaniji,gde se vise vremena i dana provede u autobusu, u kojem jedes ( jer ni u jednom hotelu nemas normalan obrok) i spavas i putujes, nego sto nesto zaista dozivis i uspes da uzivas u tome... I posecuju se one lokacije koje samo Srbi popune jer se svako normalan razbezi sa njih, jer je SEZONA na njima daaavno prosla. Stvarno, ponuda je svake godine uvek ista, i svi rade jedno te isto, niko tu nema ni malo ideja da neke nove lokacije uvrsti u ponudu, koje su mozda cak i jeftinije. Ja vec neko vreme putujem u svojoj reziji, i ne samo da mi je tako bolje i zanimljivije, jer vidim ono sto ja hocu da vidim, vec i prodjem mnooogo jeftinije ;D
|
|
|
|
30-07-2008, 10:12 AM
|
#10 (permalink)
|
|
Junior Member
|
Roberte u pravu si, slazem se sa tobom skroz. Nije da nema jos ponuda koje se izbace, ali brate sve agencije rade jedno te isto. Ipak, svako se nadje u necemu. Ja na primer posto nemam kinte da putujem negde na kraj sveta, idem na ove jeftinije varijante a opet ima neko ko ce uzeti i aranzman za Karibe, Tajland, Maldive i da ne nabrajam sta sve. Znaci ponuda ima za sve, ali generalno sve agencije nude iste destinacije, a toliko je mesta na ovoj zemlji koje zasluzuju da se vide.
|
|
|
| Opcije Teme |
|
|
| Način Prikaza |
Linearni Mod
|
Pravila Postanja
|