Putovanje na Dlanu Forum  
Go Back   Putovanje na Dlanu Forum > Pitajte stručnjake > Pitanja za turističke agencije

Reply

LinkBack Opcije Teme Način Prikaza
Staro 14-11-2008, 01:39 PM   #1 (permalink)
Junior Member

Registrovan: Apr 2008
Uobičajeno Vize

Interesuje me sledece. Zasto agencije i dalje naplacuju grupne grcke vize po ceni od 10eur, iako se zna da je ona besplatna (ili sam ja nesto pogresno razumeo)?
simex je odsutan trenutno   Reply With Quote
Staro 17-11-2008, 11:15 AM   #2 (permalink)
Junior Member

Registrovan: Mar 2008
Send a message via MSN to danja
Uobičajeno ???: Vize

Quote:
Originally Posted by simex
Interesuje me sledece. Zasto agencije i dalje naplacuju grupne grcke vize po ceni od 10eur, iako se zna da je ona besplatna (ili sam ja nesto pogresno razumeo)?
Da, grupna viza za Grku od ove godine je besplatna, ali ja bih htela da Vam pojasnim kako to sve funkcionise.Ambasada i dalje od agencija zahteva obimnu dokumetaciju, razne spiskove, sve to snimljeno na cd u odredjenom programu koji se uzima od ambasade, takodje agencije koje nisu iz Beograda moraju da posalju kurura bar dva puta nedeljno u Beograd itd. Nadam se da shvatate da turisticke agencije pruzaju uslugu i da se ta usluga i naplacuje. A licno smatram da je to i dalje jeftinije nego da sam klijent mora dva puta da odlazi do Beograda i da naravno plati 35 eura vizu u ambasadi.
Staro 18-11-2008, 10:33 AM   #3 (permalink)

Da li postoji mogucnost da neko ko je nezaposlen, dobije grupnu vizu (grcku), a da ne putuje u pratnji zaposlenog bracnog druga?
brebarac je odsutan trenutno   Reply With Quote
Staro 19-11-2008, 01:11 PM   #4 (permalink)
Junior Member

Send a message via MSN to danja
Uobičajeno ???: ???: Vize

Quote:
Originally Posted by brebarac
Da li postoji mogucnost da neko ko je nezaposlen, dobije grupnu vizu (grcku), a da ne putuje u pratnji zaposlenog bracnog druga?
U principi nezaposleni ne mogu da dobiju vizu, mogu samo da idu u pratnji bracnog druga dok ostali nezaposleni i pored dokumentacije koju je ambasada navela da treba da se prilozi u principu ne dobijaju vizu. U prilogu je spisak potrebne dokumentacije:
NEZAPOSLENI BRACNI DRUG
- Moze da putuje samo uz bracnog druga koji ga izdrzava
- Vencani list
- Potvrda zavoda za zaposljavanje
- Potvrda organizacije zaposlenog bracnog druga da izdrzava bracnog druga ili izjava overena u opstini sa dva svedoka (dokumenta od osobe koja ga izdrzava)
- Fotokopija zdravstvene knjizice
- Fotokopija prve strane pasosa
-Kopija zdravstvene knjizice

OSTALI NEZAPOSLENI
- Potvrda sa biroa
- Dokaz o nacinu izdrzavanja (npr. dokaz o vlasnistvu pokretnosti i nepokretnosti na osnovu kojih se se ostvaruje prihod-izdavanje stana...; stipendija i sl.)
- Za izdrzavane clanove domacinstva izjava overena u opstini sa dva svedoka
- Dokumenta osobe koja ga izdrzava
- Potvrda iz banke na vrednost 250-500€
- Fotokopija prve strane pasosa
-Kopija zdravstvene knjizice

Pozdrav
Staro 25-11-2008, 02:08 PM   #5 (permalink)

Registrovan: Nov 2008

Obzirom da se radi o gr?kim grupnim vizama postoji mogu?nost da uz potvrdu o izdržavanju i još neku dodatnu dokumentaciju i nezaposleni dobiju mogu?nost da putuju. U suštini najbitnije je dokazati da vaše putovanje u principu jeste upravo to, dakle putovanje, a ne na?in da odete i ostanete u zemlji u koju putujete.
Jure je odsutan trenutno   Reply With Quote
Reply
Opcije Teme
Način Prikaza

Pravila Postanja