|
|
 |
|
01-07-2009, 06:44 PM
|
#11 (permalink)
|
|
Junior Member
Registrovan: Mar 2008
|
Odg: Poslovanje agencija
Quote:
|
Originally Posted by Putnik na dlanu
Quote:
|
Originally Posted by zverica
Moj osnovni problem ove godine kod izbora destinacije za letovanje je kako izabrati agenciju koja ima pouzdan autobuski prevoz. Cesto se desi kad pitate koliko su pouzdani da je odgovor: Pa pouzdani su. Kako da odaberem a da ne pogresim?
|
Danas u Srbiji, malo agencija raspolaze sa kvalitetnim autobuskim prevozom, stavise retko pa koja agencija ima sopstveni vozni park, tako da za svoje potrebe prevoza unajmljuje autobuse, i neretko to budu autobusi koji ne zadovoljavaju neke osnovne kriterijume za prevoz putnika na duze relacije. Najcesci slucaj gde cete cuti odgovor kakav ste vi dobili jeste u agencijama koje nisu direktno organizatori putovanja, vec samo posrednici, koji u svojoj ponudi imaju ogroman broj programa drugih agencija, i u tom slucaju vecina njih nije upoznata ni dovoljno informisana sa kakvim ce se autobusima vrsiti prevoz putnika pojedinih aranzmana.
Najbolje bi bilo pre odluke o nekom putovanju da se raspitate kod prijatelja, preko foruma i sl. o iskustvima sa pojedinim turistickim agencijama. Na taj nacin mozete doci do korisnih informacija i na osnovu necijih pozitivnih utisaka da odaberete kvalitetnu agenciju koja brine o svojim klijentima.
|
Poštovani,
ne vidim razlog da odmah posmatramo sve sa negativne strane i odmah ocrnimo agencije kako nemaju dobar prevoz a posrednike kao neobaveštene. Pošto se ja bavim i pracenjem putnika do Grcke dobro sam upucena u veliki broj prevoznika tvrdim da vecina poseduje autobuse od 2003-2008 godišta. Svi se mi maksimalno trudimo da turisti budu zadovoljni, naravno da se greske dešavaju i naravno da se kvarovi dešavaju. Ali tvrdim isto tako da se i putnici bahato i neodgovorno ponašaju u autobusu, i da su i oni uzrok mnogobrojnih kvarova na sedištima. Možda je moj ton zvucao malo oštro ali svi okrivljuju agencije za sve kao da mi namerno želimo da se svi loše provedu ili da ih namerno prevarimo. Prevoznici sve više uzimaju autobuse na lizing 2008-2009 godište što dokazuje da je borba za stranke velika ali ne može sve baš velikom brzinom da se odvija zbog postojece ekonomske situacije. Budimo svi strpljiviji i tolerantniji i svima ce biti ugodnije.
Srdacan pozdrav
|
10-07-2009, 11:07 PM
|
#12 (permalink)
|
Registrovan: Jul 2009
|
Putnice na dlanu,
ja sam dva puta sebe i svoju decu mucila na putovanju za grcku turistickim autobusima i vise necu
oba puta je bilo niz propusta.
prvi put iz Stavosa ostavili su nam poruku da se izlazi iz apartmana do 9 i da nas bus ceka ispred vile da ostavimo torbe u njega...
jedan po jedan busevi dolaze i prolaze... proveravamo u svaki nismo li na njihovom spisku ...nismo... niko nema jedinstveni spisak.. proveravamo kod lokalnog vodica, ona nema spiskove da bi nam konacno oko12h rekla da joj se jedan kolega ne javlja, verovatno je otisao za Tasos i da mozemo da ostavimo torbe u agenciju ( oko 800m od apartmana) na 40 stepeni i sa dvoje male dece (1.5 i 4 godine) u rukama to nije ni malo prijatno
Kazu: svi busevi polaze u 17h, da svi ...sem naseg, nas nema na spisku ni u jednom od 7 parkiranih buseva. Molim vodica da nas ubaci u bilo koji bus jer su deca nervozna, ali to ne dolazi u obzir, pa ja sa torbama i decom cucim na trotoaru i molim se da nas ne ostave u Grckoj.jos 3 sata kad je bus konacno krenuo.
Drugo iskustvo kada je vozac na granici ostavio dve zene rekavsi da je pauza 20 min. a bus je posao za 10 min.presao makedonsku granicu a posle se gundjajuci vracao po njih. Jadne zene su presle granicu u busu prve agencije koja je htelda ih "prosvercuje"... sta ce to nekom na letovanju!!!!
Od tada platim agenciji proviziju sto me ne voze ( i vozaju), sednem u svoja kola i za upola krace vreme sam u letovalistu.
|
|
|
10-07-2009, 11:22 PM
|
#13 (permalink)
|
|
ah da zaboravih da kazem da su svi po jednu torbu morali da unesu u bus i stavljali izmedju sedista pa je izlazak na pauze izgledao kao trka s preponama
a sve to jer je vozac svercovao pakete kiselih krastavcica i pecenih paprika iz makedonije koje su zauzimale pocasno mesto u box-u
|
|
|
13-07-2009, 05:24 PM
|
#14 (permalink)
|
|
Da li je za otvaranje agencije kao subagenta potrebno radno iskustvo od godinu dana?
Pozdrav
|
|
|
17-07-2009, 05:21 PM
|
#15 (permalink)
|
|
Junior Member
Registrovan: Mar 2008
|
Quote:
|
Originally Posted by Anci
Putnice na dlanu,
ja sam dva puta sebe i svoju decu mucila na putovanju za grcku turistickim autobusima i vise necu
oba puta je bilo niz propusta.
prvi put iz Stavosa ostavili su nam poruku da se izlazi iz apartmana do 9 i da nas bus ceka ispred vile da ostavimo torbe u njega...
jedan po jedan busevi dolaze i prolaze... proveravamo u svaki nismo li na njihovom spisku ...nismo... niko nema jedinstveni spisak.. proveravamo kod lokalnog vodica, ona nema spiskove da bi nam konacno oko12h rekla da joj se jedan kolega ne javlja, verovatno je otisao za Tasos i da mozemo da ostavimo torbe u agenciju ( oko 800m od apartmana) na 40 stepeni i sa dvoje male dece (1.5 i 4 godine) u rukama to nije ni malo prijatno
Kazu: svi busevi polaze u 17h, da svi ...sem naseg, nas nema na spisku ni u jednom od 7 parkiranih buseva. Molim vodica da nas ubaci u bilo koji bus jer su deca nervozna, ali to ne dolazi u obzir, pa ja sa torbama i decom cucim na trotoaru i molim se da nas ne ostave u Grckoj.jos 3 sata kad je bus konacno krenuo.
Drugo iskustvo kada je vozac na granici ostavio dve zene rekavsi da je pauza 20 min. a bus je posao za 10 min.presao makedonsku granicu a posle se gundjajuci vracao po njih. Jadne zene su presle granicu u busu prve agencije koja je htelda ih "prosvercuje"... sta ce to nekom na letovanju!!!!
Od tada platim agenciji proviziju sto me ne voze ( i vozaju), sednem u svoja kola i za upola krace vreme sam u letovalistu.
|
Poštovana,
potpuno Vam verujem da se ovakav slu?aj desio, me?utim stvarno je nemogu?e organizovati idealno prvi i poslednji dan i to putnici nikada nece razume. Što se ti?e pauze nikada vozac ne daje te informacije nego vodic a putnici se ne pridrzavaju datog vremena u 90% slucajeva, pre ce biti da su one zakasnile a definitivno zbog drugih putnika se mora otici na makedonsku granicu da bi se zauzeo red inace se ceka po nekoliko sata, i trece ali po meni i najvaznije krastavcice, kiselu vodu, ulje i ostalo nose putnici u ogromnim kolicinama takodje i garderobu kao da se sele u Grcku a u povratku je obavezno i kamenje za basticu, a niko ne misli o vozacima koji sve to moraju da spakuju, podignu i posle toga da nas bezbedno voze. Mada ima i dosta putnika koji su potpuno razumni i fini ali mali broj ipak ume da unese najvecu pometnju.
|
01-08-2010, 07:16 PM
|
#16 (permalink)
|
|
Junior Member
Registrovan: Aug 2010
|
Quote:
Originally Posted by zverica
Moj osnovni problem ove godine kod izbora destinacije za letovanje je kako izabrati agenciju koja ima pouzdan autobuski prevoz. Cesto se desi kad pitate koliko su pouzdani da je odgovor: Pa pouzdani su. Kako da odaberem a da ne pogresim?
|
Pa sto se tice odabira turisticke agencije najbolje ukoliko imas neku preporuku ili ako znas nekog ko tamo radi...sto se tice mene ja uvek idem preko Argusa i nikada nisam imao problema..
|
|
|
| Opcije Teme |
|
|
| Način Prikaza |
Linearni Mod
|
Pravila Postanja
|