Availability

General

Izdajem apartman i garsonjeru na samo 50m do jezerskom keju. Poseduju klima uređaj, wifi, kablovsku, opremljenu kuhinju. Nalaze se u prizemlju i poseduju letnju bastu sa lepo uredjenim dvoristem. Apartman je akomodiran za 4-5 osoba, a garsonjera za 2-3 osobe. Cena apartmana je 35eur, a cena garsonjere je 20eur ukoliko boravi 2 osobe a 25eur ukoliko borave 3 osobe.

Internet

WiFi

We are sorry, there are no reviews yet for this accommodation.

Ohrid

Things to do - general

Ohrid čarobni biser Balkana, nalazi se na 630 km južno od Beograda.  Jedan je od najstarijih gradova u Evropi. Centar je antičke civilizacije i važna Rimska raskrsnica na čuvenom putu Via Egnatia.

Sports and nature

Sports and nature Ohridsko jezero (makedonski - Охридско Езеро, albanski - Liqeni i Ohrit) je jezero u jugoistočnom delu Makedonije i istočnom delu Albanije. Ono pokriva površinu od 358,2km². Najveća širina iznosi 14,8 km, a dužina jezera je 30,8 km. Ohridsko jezero se ubraja u red većih evropskih jezera, uz Ženevsko, Bodensko i dr. Na jugu Evrope, to je svakako jedno od najvećih, a istovremeno i jedno od najdubljih jezera. Negova dubina dostiže do 289 m.

Culture and history

Culture & history Ohrid je grad-spomenik grandioznih arheoloških otkrića, ranohrišćanskih bazilika i mnogobrojnih pravoslavnih crkava (prema legendi više od 360 crkava), zajedno sa Ohridskim jezerom uvršćen je u kulturnu baštinu UNESCO-a. Od mnogobrojnih kulturno istorijskih spomenika izdvajaju se: crkva Svete Sofije iz XI veka koja je najznačajniji srednjevekovni spomenik u Makedoniji, crkva Svetog Klimenta iz XIII veka u kojoj počivaju mošti Svetog Klimenta i manastir Sveti Naum iz X veka. Ohrid je nadaleko poznat i po svojoj gradskoj arhitekturi iz XIX veka. Poznata je ohridska čarsija sa mnogobrojnim dućanima - gde se mogu kupiti interesantni suveniri vezani za ovo podneblje - vredni filigrantski predmeti ili poznat ohridski biser.
Read more